Wanneer niet iedereen toegang mag krijgen met een en dezelfde sleutel voor een bepaalde ruimte, kan een sluitplan (sluitsysteem) de oplossing voor u zijn. Een sluitplan (sluitsysteem) kan van klein naar groot opgezet worden met het gewenste aantal sleutels. U kunt bijvoorbeeld met een hoofdsleutel toegang krijgen tot alle ruimtes en met een mono-sleutel de toegang beperken.

De grote mate aan verscheidenheid bij cilinders heeft ertoe geleid dat men is gaan zoeken naar combinatiemogelijkheden van cilinders, waaruit een aantal typen sluitsystemen zijn ontstaan. Binnen deze sluitsystemen kan worden gewerkt met verschillend sluitende cilinders en/of gelijksluitende cilinders. Verschillend sluitende cilinders geven de zekerheid dat vrijwel geen andere sleutel toegang zal geven tot de betreffende cilinder en bieden daardoor een ruime mate aan veiligheid. Gelijksluitende cilinders worden toegepast als het werken met verschillende sleutels voor een aantal ruimtes te moeilijk of omslachtig is. Alle toe te passen cilinders kunnen hierbij met dezelfde sleutel worden bediend.

inbraakpreventie-actief-putten

Centraalsluit-systeem

Een Centraalsluit-systeem biedt het voordeel dat gemeenschappelijke toegangen bediend kunnen worden door een aantal verschillende sleutels. Een voorbeeld hiervan is een flatgebouw waar elke bewoner zijn eigen voordeursleutel bezit die dus geen toegang geeft tot andere voordeuren. Al deze verschillende sleutels kunnen echter de centrale cilinder van bijvoorbeeld de hoofdingang, de fietsenberging, de containerruimte, ect. bedienen. Desgewenst kunnen binnen elk appartement de cilinders gelijksluitend zijn.

Een Centraalsluit-systeem met beperkte hoofdsleutel is in principe hetzelfde als een centraalsluiting, echter hierbij kunnen bijvoorbeeld alle technische ruimtes, centrale toegangen en al die ruimtes die door een beheerder betreden mogen worden uitsluitend door de hoofdsleutel (moedersleutel) worden geopend.

Een Hoofdsleutel-systeem bestaat uit verschillend sluitende cilinders, eventueel gecombineerd met gelijksluitende groepen cilinders, waarbij een sleutel, de zogenaamde hoofdsleutel, alle cilinders kan openen. Het hoofdsleutel-systeem wordt gebruikt in grote gebouwen waar een centrale dienst overal toegang moet hebben.

Centraalsluit-systeem

Een Generaal-hoofdsleutel-systeem (GHS) bestaat uit een willekeurig aantal verschillende cilinders. Het geeft de mogelijkheid om gebruikers een verschillend niveau van toegangbevoegdheid te verlenen. De generale hoofdsleutel (GHS) past op alle sloten. Hierop volgen al naar behoefte, de hoofdgroepensleutel (HGS), de groepensleutel (GS) en de sleutels die slechts op een individueel slot passen (MS= mono-sleutel). Een of meerdere centraalsluitingen kunnen binnen een GHS sluitsysteem worden toegepast.

De keuze welk soort sluitplan (sluitsysteem) wordt toegepast hangt af van de omvang van het project, en de organisatorische opbouw van de organisatie.

 

Actief Beveiligingen kan u bijstaan met het opzetten en plaatsen van een sluitplan (sluitsysteem).

24/7 Tel: 06-38778552

 

Bel of mail ons vandaag nog voor een passend beveiligingsplan!

Het toepassen van kluizen en brandkasten draagt bij aan een grotere beveiliging van uw woning of bedrijf. Actief Beveiligingen is een bouwkundig beveiligingsbedrijf en tevens gespecialiseerd in kluizen en brandkasten. Voor de juiste keuzen voor een kluis of brandkast is goed advies van groot belang.

Extra veiligheid

Het is van belang dat de kluis voldoende ruimte biedt voor de waardevolle spullen in uw woning of bedrijf. Wij kunnen van dienst zijn met kluizen van diverse formaten. Wij kunnen de door u gekozen kluis of brandkast vervolgens bij u leveren en vakkundig plaatsen. Bij het opslaan van belangrijke documenten, is de aanschaf van een brandkast verstandig. Zo zijn uw documenten extra lang beschermd tegen vuur, en deze tijd kan oplopen tot een uur of langer.

Kluizen

Uw Slotenmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week! werkzaam in:

Putten, Ermelo, Harderwijk, Zwolle, Barneveld, Ede, Apeldoorn, Nijkerk, Amerfsoort,
Zeist, Soest, Hilversum, Zeewolde en Almere.

Onze diensten op een rij:

 • Inbraakpreventie

 • Mechanische beveiliging

 • Hang- en sluitwerk

 • Herstellen inbraakschade

 • Sloten en cilinders

 • Sluitplannen (sluitsystemen)

 •  

 • Kluizen en Brandkasten

 • Toegangscontrole

 • Elektronische beslagsystemen

 • Deurautomaten

 • Rolluiken

 • Traliewerk (doorklimbeveiliging)

 •  

   

 • Slotproblemen

 • Deuren Openen

 • Afgebroken sleutels

 • Kasten openen

Bel of mail ons vandaag nog voor een passend beveiligingsplan!